Zinvol rouwen Schrijf retraite

Tijdens het schrijven van mijn boek Zinvol rouwen;ontdek hoe intens mooi rouwen kan zijn heb ik het volgende ontdekt: schrijven over je rouw, alles wat er gebeurt, maakt de ruimte vrij voor alle stemmen in jou. Zowel de diep menselijke met haar intens verdriet, alsook je diepere Zelf, dat jou inzichten kan geven die heel bevrijdend werken. Jouw frustratie, jouw boosheid, jouw verdriet, jouw toekomst die in duigen is gevallen. Jouw ‘nooit meer’…  Jouw liefde, jouw verbinding…

Je hoeft geen schrijfervaring te hebben. Ik geef je genoeg handvatten waarmee je je pen alleen maar hoeft te volgen. Huilen, lachen en een sprong in de lucht maken. Dat doet schrijven. Jouw levende ervaring op papier.

Wandel of fiets, en dan weer schrijven. Loop het labyrint, en dan weer schrijven. Als je vastloopt vraag even aan mij om je hier doorheen te helpen.  Maak je maaltijd en eet, en dan weer schrijven. Kies een tekst, en lees het aan me voor. In alle rust.  

Weet je niet waarover je wil schrijven?Je kunt over alles rondom het overlijden schrijven. Was je kind ziek? En wat deed dat met jou? Wat veranderde er in jou, op jouw kijk op het leven? Wat was daar de zin van? Of heeft je zoon of dochter een plotselinge dood gehad. Wat deed dat met jou? Wat voor zin kun je daar uithalen? En later, een jaar later, twee jaar later, drie jaar later. Hoe is het NU met jou? Wat leeft nog zo in jou, dat wacht om een weg naar buiten te vinden. Met hulp van je pen.

Gebruik deze schrijfretraite om nieuwe verhalen op papier te zetten. Een gezichtspunt innemen waarin de dood hoort bij het levensplan voor jou en je spiritkind. De diepere waarheid naar boven halen.
En die geeft rust.
Innerlijke rust en dan kun jij weer als ziel in verbinding met elkaar zijn.  


Schrijven met je spiritzoon of dochter?
Of wil je leren hoe je kunt schrijven met je spiritkind? Dat je ontdekt dat je nog steeds met elkaar in ‘gesprek’ kan gaan. Dit is een spannend proces, daar weet ik alles van. Door mijn eigen ervaringen kan ik je hier ook goed mee helpen. Leer om vertrouwen te krijgen in wat je hoort, voelt en waarneemt. 

Mijn hulp
Je hebt mij tot je beschikking, 4 dagen lang! Ik help je met de toon te zetten: dat je puur menselijk schrijft. Eerst dat. Want dat is een van de moeilijkste dingen. Afdalen naar de menselijke laag. Schrijf over je verwarring, je boosheid, je verdriet, het ongeloof, de machteloosheid… Zie het als een dagboek waar je alles mag schrijven wat je ziel geraakt heeft.
Het geeft je de woorden die je nodig hebt om jouw unieke verhaal op papier te zetten. 
En als deze verhalen er mogen zijn, dan komen vanzelf de andere verhalen. Vanuit jouw diepere wijsheid. Nieuwe verhalen, inzichtgevende, rustgevende.. De trilling die hoort bij je ziel, je spirituele deel. 

Ik geef je schrijfoefeningen
De schrijf oefeningen heb ik in de loop van de jaren verzameld, middels de vele workshops en opleidingen die ik in binnen- en buitenland volgde. Ieder krijgt zijn bij haar passende oefeningen. Maar er is meer.

CONTACTMOMENTEN
Elke dag zijn er contactmomenten tussen ons. Soms lees je wat voor. En voor vragen of als je vastzit, ben ik er voor je. Soms is een EFT sessie (als voorbeeld) net dat steuntje in je rug om de woorden te laten rollen.  Ik ben je persoonlijke zinvol rouwen schrijfcoach. Maak daar gebruik van.

Als je je inschrijft om een schrijfretraite zinvol rouwen bij mij te doen, weet dan dat het gaat om het menselijke, het verhaal dat dichtbij de lagen van je ziel ligt. Niet beschouwend, maar levensecht. 

Je binnenste reinigen, met hulp van jouw verhaal.
Jouw verhaal is uniek en mag helemaal tot leven komen.
Op papier. Puur, echt, zijn, integer, rauw, kwetsbaar, wijs.
Trouw zijn aan jezelf, daar gaat het om!

“Daal af naar de menselijke laag. Daar waar de ziel verblijft. De diepere Jou. Degene die contact heeft met een diepere waarheid.

 

Dit bevrijdt.” 

WAT LEVERT JE DEZE SCHRIJFRETRAITE OP?
Voldoening. Een schrift vol verhalen. En misschien ook tekeningen, net als bij een art journal. Heerlijk om beide hersenhelften te laten samenwerken. De verhalen kun je later nog weer een keer lezen, voor jezelf, of lees het voor aan iemand die dicht bij je staat. 

Nu heb je de woorden… en nieuwe beelden, een nieuw verhaal dat jou heelt

Na de schrijfretraite heb je een ritme en genoeg inspiratie om met schrijven door te gaan. Je hebt geleerd hoe je je eigen drempels om te schrijven weg kunt nemen. Hoe je je in een schrijfmodus kan brengen. Om je ziel te volgen die wil schrijven. Die boodschappen voor je heeft, om te ontdekken wat waardevol is voor jou.
Wat helpt en wat niet. Wat het verschil is tussen schrijven en voorlezen van wat je geschreven hebt. Hoe helend dit kan zijn.

Praktische informatie

 • Duur: 4 dagen (3 nachten)
 • Prive schrijfcoach: Kitty Vromen (van 10-17 uur voor jou beschikbaar!)
 • Je investering is 800 euro (inclusief btw)
  Openingsactie t/m april 2019: 600 euro!
 • Bonus 1: Extra sessie via Zoom. En hiermee bedoel ik we 2 weken na de retraite een Zoom gesprek (of telefoon gesprek) van ruim een uur hebben en dan kijken hoe het met jou fysiek, emotioneel en spiritueel is.
 • Bonus 2: En je krijgt het boek zinvol rouwen van mij cadeau.
 • Je verblijft in Catharina Hof 2 of 3.    
 • De tijd van aankomst is 11.00uur en vertrek is 13.00uur.
 • Gratis parkeergelegenheid voor de deur. En kom je met de trein? Er gaat 1 keer in het uur een bus naar ons huis.
 • Er is volledige zelfzorg. Maak zelf je favoriete eten. Er zijn genoeg winkels in de buurt.
 • Er is een televisie waar je mooie films kan kijken. Ik heb een hele mooie collectie dvd’s.
 • Fietsen (ook e-bikes) zijn te huur bij onze buren; ‘fietswinkel op de Hoek’.
 • Neem wandelschoenen mee, en regenkleding.
 • En wil je effe relaxen in een sauna? Op 10 minuten rijden is er een heerlijke sauna met osmaans badhuis.

Ontvang inspirerende, liefdevolle blogs en tips die je helpen bij het zinvol rouwen.

Je bent succesvol ingeschreven.