Privé school voor moeders van een overleden kind.

UNIEK IN NEDERLAND!
(En misschien wel in de hele wereld!)

INTRODUCTIE voor de privé school
Mooi zo’n website met al die keuzes, maar eigenlijk voel je misschien dat je helemaal geen idee hebt wat nou echt goed voor jou zal helpen. Het is ook allemaal veel wat er op je pad komt, en ik vind het al zo goed van je dat je de moeite neemt om aan je eigen heling te willen werken.

Ik wil aan je vragen om gewoon eens je ogen te laten glijden door wat ik versta onder een privé school voor jou:  de moeder van een overleden kind.

Als je al voelt dat je met mij wilt werken (of misschien nog twijfelt), vraag dan een gratis en vrijblijvend een helderheidsessie aan. Dan kijken we samen wat het beste voor je zou kunnen zijn. Je hoeft het niet alleen te doen. Godzijdank niet. En je hoeft het nu nog niet precies te weten. Dat komt later wel.

De informatie over de privé school is uitgebreid. Je kunt de pagina’s met tussenpozen lezen. Want in één keer is het denk ik echt te veel.  Deze privé school is ontstaan omdat ik als ervaringsdeskundige tijdens mijn rouwontwikkeling ontdekte ik wat echt werkt en waar het werkelijk om gaat tijdens de rouw!

Namelijk de geboorte van wie jij werkelijk bent. Je ware Zelf mag geboren worden. Omdat de grootste pijn je kan brengen naar het Licht van jeZelf. Dat is mijn ervaring. Juist door die pijn. Juist door het verdriet, de onmacht, de boosheid. En door de grote shit die naast de dood van je dierbare, ook nog eens plaatsvindt. Er gebeurt zoveel meer. Ik weet ervan. Maar alles gebeurt om een reden. 

Binnen in ons hebben we een gigantische hulp tot onze beschikking: een wijsheid die van binnenuit tot ons spreekt. Hier naar leren luisteren, brengt ware heling. Ook jij hebt die wijsheid. 

PRIVÉ SCHOOL VOOR MOEDERS MET EEN OVERLEDEN KIND

Pagina 1. Ben jij geschikt om student te worden op deze privé school?

Pagina 2. Hierin staat jouw grootste probleem, de resultaten en mijn oplossingen die ik voor je heb.

Pagina 3. Wat zijn de lessen en hoe zit het half jaar in elkaar?

Pagina 4. Wil je met mij contact om het over jouw eventuele deelname aan de privé school te hebben? Op pagina 4 lees je hoe dit in zijn werk gaat. 

Rouw Retraite 11-13 september 2018
Ik geloofde wel dat mijn dochter Shirley er nog is, maar ik twijfelde. 
Iedereen om me heen leek haar te voelen, maar ik niet. Dat deed me zoveel pijn en omdat ik haar zoveel mis. Vorig jaar heb ik mijn dochter verloren. Via via kwam ik op Kitty’s facebook pagina terecht en toen reageerde Kitty in messenger met: “oh mama van Shirley!” Dit was zowel voor Kitty als voor mij meteen bijzonder. Het bleek dat Kitty en Shirley facebook vrienden waren en af en toe contact met elkaar gehad hadden ivm de ziekte van Shirley. Ik zag het als een teken dat ik met Kitty mocht gaan werken.
Ik vond het heel fijn om als moeder met een overleden kind met Kitty te kunnen praten en mijn ervaring te kunnen delen. Ik wist dat zij, omdat zij ook haar kind verloren heeft, zeker zou moeten begrijpen. En dat was ook zo. Ik voelde me gezien in mijn verhaal. Bij Kitty was niets geks. En dit luchtte me op. Dat kan ik niet met iedereen bespreken. 

Marion van Lomwel (61 jaar), moeder van Shirley

Lees hier het hele verslag van Marion

Ik geloofde wel dat mijn dochter Shirley er nog is, maar ik twijfelde.
Iedereen om me heen leek haar te voelen, maar ik niet. Dat deed me zoveel pijn en omdat ik haar zoveel mis. 

Vorig jaar heb ik mijn dochter verloren. Via via kwam ik op Kitty’s facebook pagina terecht en toen reageerde Kitty in messenger met: “oh mama van Shirley!” Dit was zowel voor Kitty als voor mij meteen bijzonder. Het bleek dat Kitty en Shirley facebook vrienden waren en af en toe contact met elkaar gehad hadden ivm de ziekte van Shirley. Ik zag het als een teken dat ik met Kitty mocht gaan werken.

Ik vond het heel fijn om als moeder met een overleden kind met Kitty te kunnen praten en mijn ervaring te kunnen delen. Ik wist dat zij, omdat zij ook haar kind verloren heeft, zeker zou moeten begrijpen. En dat was ook zo. Ik voelde me gezien in mijn verhaal. Bij Kitty was niets geks. En dit luchtte me op. Dat kan ik niet met iedereen bespreken. 

Ik kwam met mijn grootste pijn naar deze retraite: dat ik Shirley niet meer kon voelen.
Ik verlangde er zo naar om een seintje van Shirley te krijgen en Kitty en ik hebben het uitgebreid gehad over tekens ontvangen. Ik kwam erachter dat ik wel zeker tekens ontvangen heb in de afgelopen tijd en tijdens de retraite had ik veel steun aan een bepaalde kaartenset die in het huisje lag. Een kaartenset die helpt om contact te krijgen met je overleden dierbare. Op een gegeven moment trok ik een kaart waarop stond: ‘ik zie alles nu vanuit een heel ander perspectief’, die kaart raakte me enorm… Ik kreeg gelijk kippenvel. Een teken dat ik erop mag vertrouwen dat de boodschap die ik krijg echt is.

Ik nam ook een andere grote pijn mee naar deze retraite. Dat Shirley zonder mij gestorven was. Ik was er niet bij. Maar door een schrijfoefening: ‘schrijf een sprookje van jou en Shirley als zieltjes voordat jullie beiden incarneerden’ werd ik enorm geraakt door wat ik schreef. Niet zozeer tijdens het schrijven, maar toen ik het voor ging lezen aan Kitty. Zij heeft veel aandacht voor mijn gevoel, en dat mocht er toen helemaal zijn. Ik kreeg ineens het inzicht dat ze hier misschien bewust voor heeft gekozen omdat ze anders geen afscheid van me kon nemen. Het raakte me…en dit werkt nu nog in me door.

Ook kwam ik erachter dat de beschuldigingen die ik al een tijd lang aan het maken was naar mijn schoonzoon, werkelijk over mezelf gingen. Het was moeilijk om toe te geven dat ik zelf mezelf elke keer op de achtergrond schuif en niet voor mezelf opkom. Voor wat ik wil. Dat is zo’n oud patroon en hier ben ik na de retraite meer bewust mee aan de slag gegaan. Mijn grote conflict met mijn schoonzoon is nu beduidend minder en hierdoor kan ik ook een stuk van de zorg voor mijn kleinzoon op me nemen en dat doe ik heel graag! Hij is toch de zoon van Shirley!

De meeste oefeningen die we samen deden vond ik interessant, maar om eerlijk te zijn gaat mijn aandacht niet zo uit naar familieopstellingen en EFT, daar voelde ik weerstand naar. Toch heeft Kitty genoeg ervaring en kennis om mij te begeleiden op een meer speelse manier. Als een groot onderzoek om situaties van een andere kant te bekijken. Mijn grenzen werden door haar gerespecteerd en hierdoor kon ik me veilig bij haar voelen om alles te uiten wat ik wilde. 

Ik heb dankzij Kitty geleerd hoe belangrijk het is om dingen meer los te laten en dat zolang ik iets vasthou, ik daarmee ook iets in stand houd. Ik denk er nu veel over na wat het voor mij betekent om iets los te laten. Ik zie wel dat ik door los te laten meer energie krijg en minder pieker. Ik leerde dat dit niet gaat door veel na te denken, maar door creatief bezig te zijn: door met mijn hobby als fotograaf bezig te zijn, door te tekenen, in de natuur met de hond te zijn. Door te schrijven en te tekenen voel ik dat mijn relatie met Shirley gewoon doorgaat. Als ik daarmee bezig ben, voel ik me even samen met haar. En ik heb nu ook nog meer ideeën hoe ik dit kan uitwerken.

Ik heb dankzij deze retraite meer lucht gekregen in het idee dat haar dood onderdeel was van haar zielsplan, maar ook de mijne. Dat dit de bedoeling was. Dat dit is wat we ooit samen afgesproken hebben en dat Shirley er nog wel degelijk is, (alleen fysiek niet)
In deze gedachte heeft Kitty mij gesterkt. Minder fijn vond ik het om ’s avonds alleen te zijn zonder telefoon enz. Vooral als het donker was kom je jezelf tegen. Gelukkig heb ik ook ’s avonds aan mijn tekening over Shirley en mij kunnen werken, en had ik mijn eigen muziek bij me.
Ook zie ik nu in hoe belangrijk de natuur is in mijn leven om als medicijn te gebruiken. Ik deed dit al veel, maar nu doe ik het meer omdat ik weet dat het me helpt. Dat ik dan meer in het moment ben. Dan krijg ik mijn gedachten rustig en voel ik me veel beter.

Ik zie dat mijn volgende stap wel is dat ik mijn emoties meer leer toe laten. Ik stopte ze altijd weg door mezelf af te leiden door bijvoorbeeld meer te willen zorgen voor anderen en met andermans leven bezig te willen zijn. En niet met de mijne. Ik vind het nog steeds moeilijk, maar alle keren dat het lukt zie ik als een succes.

Een verschil tussen losse sessies bij een psycholoog/therapeut met een retraite is dat je echt dagen achter elkaar bezig bent en weg bent uit je vertrouwde omgeving met alle prikkels die je hele dag door hebt. Omdat het vrij zonnig was, heb ik me ook prima in de vrije tijd kunnen vermaken. Omdat ik het toch wat gek vind om alleen te wandelen heb ik een van de honden van Kitty meegekregen tijdens de wandeling. Ik ben wel benieuwd hoe het zou zijn met regen en storm, dat zou weer een hele andere retraite geven.

Het huisje voelde als een warm bad. Tot slot wil ik nog zeggen dat de verzorging helemaal top was. Heb mijn ogen uitgekeken in mijn huisje, zo mooi compleet met een houtkacheltje, heerlijk bed, buiten super terrasje en heerlijk gegeten. Een groot compliment voor Hans die hier veel werk aan heeft gehad (petje af) het voelde als een warm bad.

 

 

Ontvang inspirerende, liefdevolle blogs en tips die je helpen bij het zinvol rouwen.

Je bent succesvol ingeschreven.