Zinvol rouwen Retraite

Zinvol rouwen retraite;
Omdat je van jezelf (weer) wil gaan houden en genieten van het leven, toch?


Een zinvol rouwen retraite aan jezelf geven betekent dat je bewust tijd vrijmaakt voor jouw innerlijke leven. Voor dat wat vast zit of waar jij je in gevangen voelt zitten. Waarin kom jij jezelf enorm tegen?
Je vraagt een zinvol rouwen retraite aan omdat jij belangrijk bent. (Ook al voel je dat misschien niet altijd zo.)

Ieder mens heeft zijn unieke rouwwerk:
Rouwen gaat altijd over relaties. De relatie met je overleden zoon of dochter, met je partner, je eventuele andere kinderen, je familie, je vrienden, je werk. Maar bovenal, de relatie met JEZELF. Hoe ga je met jezelf om? Hoe goed is jouw zelfzorg?
In de relaties tot anderen ontstaan lastige levensthema’s die na de dood van je kind plots kunnen worden uitvergroot.
En het hoeft niet altijd direct met de dood van degene van wie jij houdt te maken te hebben. Misschien zijn er zelfs ervaringen, gebeurtenissen van vroeger die nu levensgroot weer zijn gaan opspelen?

HET GROTE VOORDEEL VAN EEN RETRAITE
Jouw  van nature aanwezige verdedigingsmechanisme zal minder actief zijn waardoor je dieper kunt zakken. Jouw hoofdthema wordt op verschillende (creatieve) manieren uitgediept. Je gaat je hierdoor steeds lichter voelen en verbonden met je diepere kern.

Rouwen gaat over relaties, over jou en de ander.
Welke relatie vind jij op dit moment moeilijk?
Met de spiritkind, je partner, andere kinderen, moeder, zus of broer, een vriendin?
Je werk?

HET PROGRAMMA
Allereerst wil ik je vertellen dat er ook geruime tijd is ingepland om te ontspannen. De zinvol rouwen retraite is namelijk niet een stilte retraite. Als je besluit om mee te doen dan is er een combinatie van vrije tijd en tijd voor het ‘echte werk’. (zelf)Vergeving speelt een grote rol in mijn begeleiding. 

Onderstaande indeling is niet bindend. We gaan altijd met de flow mee. Ik maak altijd MAATWERK. Zo kun je  het hoogst haalbare resultaat krijgen in een paar dagen.

Dag 1: Op dag 1 bepalen we met welke hoofdvraag jij wilt werken. Dit hoef je nu nog niet te weten. Daar komen we vanzelf achter. We nemen hier ruim de tijd voor.  In de middag en avond krijg je ‘opwarm oefeningen’. Je kunt het zien als een voorwas bij de wasmachine. (en soms ga je vanzelf al naar de hoofdwas). De oefeningen gaan je helpen om helemaal te landen in jezelf. Om thuis en werk voor een paar dagen los te laten en helemaal voor jezelf te kiezen.

Dag 2: In de ochtend krijg je een doorbraak sessie van mij. Deze duurt ongeveer 2 uur. Je kunt het zien als een grote wasbeurt van je innerlijk. Om te komen in de zachtheid en waarheid van jezelf.
Na deze intensieve sessie ga je even bijkomen. Misschien dat je je koud gaat voelen, gaat rillen, of juist je super warm voelt en uitgelaten. Alles is mogelijk. Ga dan iets passends doen als wandelen, fietsen, of in de zon of bij de kachel zitten met een mooi rustgevend muziekje. Zodat je lichaam en geest even tot rust mogen komen. De heling mag doorwerken in jou. Als je eraan toe bent krijg je van mij weer nieuwe opdracht gericht op het vrijmaken van je eigen diepere waarheid. We gaan met de innerlijke beweging van jou mee. Als het goed is om even niets te doen, alleen te hangen in een luie stoel en te staren naar een vuurtje, dan kan dat. Of om buiten te zitten in de zon of om te wandelen. Dan is dat wat je gaat doen. Of andere (creatieve) oefeningen die je helpen om dichter bij jezelf te komen.

Dag 3. Op deze dag krijg je de tweede doorbraak sessie van mij. De vorige heeft in je doorgewerkt en nu kunnen we nog intensiever samen werken. Er is natuurlijk ook tijd om te wandelen of te fietsen. Of te lummelen in je stoel of jezelf te wiegen in de ‘wiegstoel’ en naar mooie muziek te luisteren.
Of andere (creatieve) oefeningen die je nog meer helpen om zelf verantwoording te kunnen nemen voor je eigen geluk.

Dag 4: Deze dag staat geheel in het teken van integratie.
Om 10.00uur hebben we een afsluitend reflectiegesprek. En onderzoeken we hoe je alles wat je hebt ervaren en geleerd hebt, mee naar huis kunt nemen. Dan kun je rustig naar huis rijden. Om 13.00uur is het huis vrij voor de poetshulp. We maken alles goed schoon (ook energetisch), zodat de energie schoon is voor de volgende gast.

NB In de avonden tijdens deze dagen is er tijd om naar een inspirerende DVD te kijken of een mooi boek te lezen. Er is een groot aanbod in onze bibliotheek. Om je te helpen om in het nieuwe perspectief van zinvol rouwen te gaan leven. 

EEN GROOT PROBLEEM, DAAR WERK JE VIER DAGEN AAN!
Je werkt tijdens de 4-daagse retraite aan één onderwerp. Dat is het thema in je rouw waar je super veel moeite mee hebt. En elke keer terugkomt. Dat ga je vanuit verschillende gezichtspunten bekijken. Heling op je diepere lagen.

Ja, dat thema dat je elke keer tegenkomt. Niemand weet dit misschien van je. Maar jij wel… Je kunt het aan mij kwijt.

En wees niet bang als er meerdere thema’s zijn waar je graag aan wil werken en niet weet wat je moet kiezen. Vaak is er één hoofdthema waar de andere onderwerpen in je leven ook aan vastzitten. Pak je dit aan, dan heelt de rest mee.

Wat is jouw grootste probleem? Daar ga je 4 dagen mee aan de slag. Dat MOET wel een groot resultaat hebben.

“Ik kan  mij  niet  losmaken  van  het  beeld  dat  wat  heeft  plaatsgevonden vergelijkbaar  is  met  een  soort  geboorte,  of  bevalling… Met  Kitty  in  de  rol  van  spirituele  vroedvrouw,  of  zielsverloskundige!  Zo  voelde  het  eigenlijk.  Je  werkt  naar  iets  toe  waar  je  je al  lang  op  voorbereidt,  je  weet  dat  het  niet  makkelijk  zal  zijn  en  dat  het  pijn  zal  doen,  maar  je  kunt  er  niet  omheen,  en  dat wil  je  ook  niet  meer,  het  verlangen  is  zo  groot!  En  alles  wat  je  daarbij  nodig  hebt  is  iemand  met  ervaring  en  wijsheid,  die het  samen  met  je  aangaat,  naast  je  staat,  jou  in  je  eigen  kracht  zet  om  het  zelf  te  doen,  je  aanmoedigt  en  ondersteunt  en ingrijpt  waar  nodig.  Iemand  waar  je  je  vol  vertrouwen  aan  over  kan  geven  omdat  zij  het  volste  vertrouwen  in  jou  heeft.

Loes F.

Het was een geweldige ervaring om zo’n zwaar gevoel wat zichtbaar was om te vormen naar een nieuwe ervaring van lichtheid en verbinding met mezelf.
Kitty heeft het vermogen om heel fijn af te stemmen op de energie en de thema’s die het meeste aandacht vragen. Vooral door er samen open in te gaan kwamen er zeer bijzondere en verrassende wendingen in de opstelling. Het voelde voor mij als een liefdevolle co-creatie! Het fijne van de sessies bij Kitty is dat het gaat over voelen!
Niet teveel praten maar wel stem geven aan je gevoelens. Door deze sessies kon ik de rest van de dag ook goed bij het voelen blijven en het denken achterwege laten. Daar hielp het fietsen, relaxen, de rust van het Limburgse landschap en de luxe van dit alles ook aan mee. O.a. ook door bijvoorbeeld even over de grens van een heerlijk Italiaanse lunch te genieten. Het waren drie bijzondere sessies die voor mij krachtig, diepgaand, helder en licht waren en ik heb er een bijzonder fijn gevoel van binnen aan over gehouden. De ruimte die ik voel bij Kitty, haar aandacht en intuïtie, de interventies in combinatie met opstellingen, stemwerk werken voor mij zeer krachtig en tegelijkertijd was er bij mij ook veel lichtheid. Het voelde als goud! Deze drie dagen en sessies helemaal voor mezelf voelde aan als een luxe minvakantie die ik mezelf gunde en waarvan ik vooral genoten heb. 

Anke uit Den Haag, 57 jaar

Het Doe Het Zelf programma

Soms is het echt nodig om er  even tussen uit te gaan en tijd voor jezelf in te plannen.
Je voelt dat je geen begeleiding wil van mij, maar wel van jezelf. Je bent een echte doe het zelf vrouw. Weg uit je gezin, je werk. Wij hebben een plek om jezelf op te laden. Om weer meer contact met je wezenlijke zelf te krijgen.
In elk huisje ligt een map met oefeningen die je in je eentje kan doen. Je mag gebruik maken van de bibliotheek met inspirerende boeken en dvd’s. Ook nog fijne inzichtkaarten en -spellen die je mag gebruiken. Ik kan je ermee adviseren.  En in de tuin ligt het labyrint dat je elke dag kan doorlopen. Ik ben je buurvrouw en af en toe vraag ik je hoe het met je gaat. Gewoon, als ‘reisgenoot’. Indien nodig kan ik je dan een passende oefening aanraden. Je doet het alleen, maar dat is natuurlijk niet waar. Als je komt gaat je eigenwijze super mooie Zelf ook mee. Er zijn geen toevalligheden. En als je alleen wilt wandelen en fietsen, naar een mooi muziekje wil luisteren, wil cocoonen bij de kachel.. luister naar je innerlijke stem om te weten waar je behoefte aan hebt. Je bent van harte welkom. Rouwen is met je hart werken. 
Driedaagse
(2 nachten):   295 euro, openingsactie t/m april 2019: 225 euro!
Tijd: van dinsdag-donderdag. 

PRAKTISCHE INFORMATIE Zinvol Rouwen retraite intensief

* Duur: 4 dagen (3 nachten)
* Prive begeleider: Kitty Vromen (van 10.00uur tot ongeveer 17.00 uur voor jou beschikbaar!)
* Locatie: Catharinahof 3: in Maria Hoop, Midden-Limburg
* Je investering is 950 euro (inclusief btw).
Openingsactie  t/m april 2019: jouw investering is 700 euro!

2 bonussen
* Bonus 1: Extra sessie via skype. En hiermee bedoel ik we 2 weken na de retraite een skype gesprek (of telefoon gesprek) van 1 uur hebben en dan kijken hoe het met jou fysiek, emotioneel en spiritueel is.
* Bonus 2: En je krijgt het boek van mij cadeau, en als je het al hebt, dan kun je het boek aan iemand anders cadeau geven. Of je krijgt een passend boek uit mijn uitgebreide bibliotheek. 

ALGEMEEN

* De tijd van aankomst is 11.00uur en vertrek is 13.00uur.
* Gratis parkeergelegenheid voor de deur. En kom je met de trein? Er gaat 1 keer in het uur een bus naar ons huis. In overleg kan ik je ook halen vanaf het station in Echt.
* Er is volledige zelfzorg. Maak zelf je favoriete eten. Er zijn genoeg winkels in de buurt.
* Er is een tv waar je alleen dvd’s op kan kijken. Geen tv dus! Bewust niet. En een nostalgische muziekinstallatie met een grote verscheidenheid aan cd’s. Je kunt ook je mp3 stick meenemen, of je favoriete cd’s. En er is bluetooth (spotify).
* Handdoeken en lakens liggen in het huisje.
* Neem wandelschoenen mee, en regenkleding.
* Fietsen (ook e-bikes) zijn te huur bij onze buren; ‘fietswinkel op de Hoek’.
* En op 10 minuten rijden is er een heerlijke sauna met osmaans badhuis. 

* Je gaat je mobiele telefoon op OFF zetten.  Hier stellen we samen de regels voor op. Omdat ik je dolgraag steun om even alle ‘normale contacten en gewoontes’ los te laten om diep(er) in je rouwwerk te gaan. En ja, ik weet, voor sommige is dit een soort verslaving, maar je bent hier voor iets anders. De oefeningen vragen tijd, de intensieve wasbeurt met mij vraagt om vrije aandacht en tijd. En achterover leunen en alles laten bezinken vraagt ook om tijd. Je sociale leven is dus even een paar dagen op de achtergrond. Als je dit niet wil, ook oké, maar dan is dit programma voor jou niet geschikt.

Catharina Hof 3 ligt op een apart stuk van ons perceel. We hebben ieder onze eigen privé ruimte. Je kunt ook in de tuinkamer zitten bij de open haard. Daar is ook een speciale bibliotheek voor het thema zinvol rouwen. Met boeken en dvd’s. Misschien is er ook een andere gast in Catharinahof 2. Die zie je dan in de gemeenschappelijke tuinkamer.

Natuurlijk respecteren we elkaars ruimte zodat we allebei vrij ons werk kunnen doen. Maar we zijn veel samen, tijdens deze retraite. We hebben 3 lieve honden die op ons privé terrein zijn. Je hoort ze waarschijnlijk af en toe blaffen. Ze zijn aan gasten gewend.  Mocht je niet zo van honden houden, dan hou ik hen op afstand van jouw ruimte. Dit ben ik ook gewend, omdat we al zoveel jaren groepen hier hebben. Onze kippetjes scharrelen vrij rond, die zie je af en toe bij je grote raam voorbij komen. Elke dag verse eitjes, voor jou.

Heb je iets gelezen dat ergens in jou resoneert? Deel het met me door me te bellen of mailen. Ik hoor graag ‘jouw stem’.

Ontvang inspirerende, liefdevolle blogs en tips die je helpen bij het zinvol rouwen.

Je bent succesvol ingeschreven.