Catharinahof in Limburg:
Een plek om zinvol te rouwen 
& een plek om je boek te schrijven

28 februari 2019 Ik ben de site opnieuw aan het inrichten. De tekst en linken zijn nog niet helemaal zoals ik het wil. 
Bel me gerust als je meer informatie wilt. Vriendelijke groetjes, Kitty

Catharinahof, ligt in de kleine kern Maria Hoop in de gemeente Echt- Susteren (Midden Limburg).

Deze site heb ik geschreven: Kitty Vromen, bezielster van de Catharinahof en zinvol rouwen. Hans van der Sligte, mijn man, is de beheerder. 

De Catharinahof is een voormalige bakkerij waar Hans en ik in 2010 een spiritueel centrum (1frissewind) gemaakt hebben. Het is voor honderden mensen een plek geweest waar ze hun autonomie konden vergroten en bewust mede-scheppers van hun unieke leven werden. Met workshops, opleidingen en lezingen. Vanaf 2017 is het allemaal veranderd doordat we op een ander spoor kwamen na het overlijden van een zoon.

In 2018 is de Catharinahof gerealiseerd. Er zijn nu twee compleet ingerichte huisjes en een gezellige gemeenschappelijke ontspan-ruimten met allesbrander en een uitgebreide bibliotheek (2 zelfs!) met inspirerende boeken en dvd’s. Er is een omringde grote tuin met zitplekjes en een labyrinth dat je kunt lopen.
We richten ons nu op de individuele mens. De vrouw of man die een paar dagen zich tijd en aandacht gunt om de focus te brengen op de binnenkant. Of degene die tijd en aandacht willen geven aan het schrijven van hun boek. 
En als er een groepsactiviteit komt dan staat dat ook in het aanbod.

Catharinahof is een plek terug in je hart te komen, die plek in je lijf die voelt als Thuis.

 

1. Een plek om ZINVOL te ROUWEN: je rouwt om een mens, of een dier, of een niet vervuld leven. Alles wat met dood (je van binnen dood of angstig, liefdeloos voelen) te maken heeft kan weer tot leven komen. De sleutel ligt in je hart. 

2. Maar ook, een plek om JOUW BOEK wil schrijven, maak innerlijke ruimte voor schrijven! En als je wil kan ik je helpen met jouw toon te zetten. Als je daar bent, gaat schrijven als vanzelf. 

Wat kun je hier doen? Je kunt het ‘magisch’ natuurhuisje of de ‘dicht bij het nest’ studio huren. Lekker tijd voor jezelf.
Of misschien vind je het fijn om begeleiding bij je verblijf te krijgen?

 

Kijk bij naar het aanbod om te zien wat bij jou past. Daar staan ook de prijzen bij.

Hoe ziet de Catharinahof eruit?

Catharinahof ligt aan de rand van de Annendaalse bos en rustige landerijen. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan. In het Catharinahof zijn twee plekken om te verblijven. Een dicht bij het nest studio en een magisch natuur huisje. Gasten kunnen ook af en toe gebruik maken van de tuinkamer en grote open trainingsruimte boven.
Hans en ik wonen in een gedeelte van het grote huis. Het is hier zo groot, dat ik hem soms moet zoeken. De kippetjes scharrelen lekker rond en geven je verse eitjes. De honden hoor je af en toe. Ze zijn gasten gewend. En je kunt hier wandelingen maken via de ‘ommetjes’. Routes door landerijen en bossen. Of je start bij knooppunt 01 je fietsroute? Daar wonen wij naast. En je kunt ook nog een (elektrische) fiets huren bij de fietswinkel in Maria Hoop. Of wil je naar de sauna? Er zijn er twee: een hele knusse op 10 minuten afstand en een luxe  op 20 minuten afstand. 


Aan ons huis vastgekoppeld ligt een gezellige studio. Voor als je het fijner vind om dichter bij ons te zijn. Je hoort me misschien wel af en toe, we zijn ten slotte buren. De studio is volledig ingericht : zit/slaapruimte met televisie, tafel om te schrijven en relaxstoel. De luxe badkamer met bubbelbad is om heerlijk effe je lijf te laten ontspannen. Je kunt eenvoudige maaltijden maken in de kitchenette (inductie kookplaat, koelkastje, oventje en natuurlijk koffie/thee apparaten). Misschien wil je wel jezelf verwennen door naar een gezellig eethuisje te gaan. Vraag ons. De studio heeft een eigen ingang. En wil je in het zonnetje relaxen? Dan is er plaats genoeg in de grote tuin. Hier zijn verschillende zitplekken.

Het natuurhuisje ligt in onze grote tuin
Lekker knus, helemaal compleet ingericht, met  keuken, badkamer, zitkamer met grote tafel en stoelen. Een apart af te sluiten slaapgedeelte en een pelletkachel waar houtpellets voor de gezelligheid zorgen. (natuurlijk is er ook verwarming). De overdekte veranda laat je nog meer genieten van het buitenleven. Er is ook hier een eigen ingang. 

 

Ontvang inspirerende, liefdevolle blogs en tips die je helpen bij het zinvol rouwen.

Je bent succesvol ingeschreven.